Lundbeck får grønt europæisk lys til antidepressiv

Den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, har nikket ja til Lundbecks ansøgning om at markedsføre det nye antidepressiv Vortioxetin - kendt som Brintellix - på det europæiske marked.

Foto: Torkil Adsersen

Det fortæller Lundbeck i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.

Godkendelsen følger tre måneder efter et tilsvarende grønt lys fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, og modtages med glæde af det danske medicinalselskab.

- Godkendelsen af Brintellix er endnu et vigtigt skridt for Lundbeck i et meget succesfyldt år. Med sin multimodale virkningsmekanisme er vi overbeviste om, at Brintellix er et fremskridt både videnskabeligt og i behandlingen af en kompleks og heterogen sygdom bestående af emotionelle, fysiologiske og kognitive symptomer, og som gør det til en stor udfordring helt at komme sig oven på sygdommen, udtaler Anders Gersel Pedersen, Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling, i meddelelsen.

Lundbeck venter at lancere Brintellix på de første markeder i andet halvår af 2014. Godkendelsen gælder de 28 EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein.

Selskabet venter et topsalg på mellem 1 og 2 mia. dollar årligt for Brintellix, når det er rullet ud på alle markeder, og analytikernes bud falder generelt inden for det spektrum.

Lundbeck-aktien, der denne uge forlod C20-indekset, steg umiddelbart 1,3 kr. på nyheden til 139 kr., men er siden faldet til ro omkring kurs 138,3. Det er dog stadig en fremgang på 4 kr., eller 3 pct., i forhold til lukkekursen før jul.

/ritzau/FINANS