Lundbeck et skrid videre med potentiel storsællert

Der er kommet nye og interessante informationer frem om Lundbecks potentielle depressionsmiddel Lu AA21004, som er udset til at blive efterfølgeren til medicinalkoncernens storsællert Cipralex, der i USA sælges under navnet Lexapro.

Læs mere
Fold sammen
De nye informationer understøtter, at produktet tegner meget lovende. Det vurderer analytiker Peter B. Andersen fra Jyske Bank efter at have deltaget i Lundbecks analytikerdag i London onsdag, hvor der var fokus på selskabets potentielle midler til behandling af depressioner.

"Det mest interessante var, at fase II dataene viser, at produktet ikke lader til at have de samme seksuelle bivirkninger (f.eks. impotens og manglende lyst til sex), som de nuværende produkter. Endvidere viste studier i dyr, at produktet allerede havde effekt efter en dags behandling. De nuværende produkter på markedet viser effekt efter to til fire uger. Dette, sammenholdt med at fase II-studier viser, at produktet er meget effektivt, indikerer, at Lu AA21004 er meget lovende," konstaterer analytikeren i en kommentar.

Han gentager samtidig sin anbefaling "akkumuler" af Lundbeck-aktien og kursmålet på 135 og påpeger, at aktien er fundamentalt undervurderet. Lundbeck-aktien ligger torsdag formiddag godt 3 pct. højere i kurs 123,25 i et i øvrigt positivt marked.

På basis af de nye informationer vurderer Peter B. Andersen, at hvis Lundbeck i de nuværende fase III-studier kan få bekræftet, at Lu AA21004 har en hurtigere virkning end de nuværende produkter på markedet, selvom der nok ikke vil være tale om effekt allerede efter en dag, så kan produktet tager over efter Cipralex, som går af patent i 2012 i USA og 2014 i Europa.

"Det er dog vigtigt at understrege, at det endnu er meget usikkert, om dette kan vises i de nuværende fase 3 forsøg, hvor vi formodentligt får de første data i midten af året," påpeger analytikeren.

RB-Børsen