Lundbeck-ejer i millionsats på bakteriebræbere

Novos topsællert Victoza har netop fået en vigtig godkendelse i USA.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Lundbeckfonden har kastet 20 mio. kr efter den internationale genredigeringssteknologi Crispr med en investering i det nyetablerede Snipr Biome.

Det skriver Børsen.

De tre stiftere af Snipr Biome, Christian Grøndahl, Morten Sommer og Jasper Clube har siden sommeren 2015 arbejdet på at skræddersy bakterien til at slå én syg bakterie ihjel i stedet for at dræbe de raske bakterier med stråling. Det nyetablerede firma er kun det andet firma i verden med et udstedt Crispr-patent, og kan bruges bredt i mange sygdomme og finde anvendelse i fødevareindustrien og industriel biotek. Crispr er en del af menneskets immunforsvar, og teknologien kan være med til at ændre menneskets gener.

»Vi er nødt til at være fokuserede, og med den første pose penge skal vi yderligere mestre teknologien med nogle få studier i sygdomsfremkaldende tarmbakterier,« siger Christian Grøndahl til Børsen.

Drømmen for firmaet og de tre stiftere er, at blive et af verdens førende mikrobiom-selskaber, og hvis Snipr Biome det næste års tid kan fortsætte med at ramme plet i sine angreb på bakterier, vil selskabet i gang med at rejse 20-30 mio. euro, for at bane vejen frem mod klinisk udvikling, som firmaet vurderer kan ske om fire-fem år.