Lundbeck: Effektivitetsmedicin til sælgerne

En time ekstra om dagen per medarbejder. Det er den gevinst, som Lundbeck har sat næsen op efter ved at udstyre en del af deres salgsstyrke med tablets. Flere af de arbejdsopgaver, der før skulle ordnes hjemme ved skrivebordet om aftenen, kan nu ordnes på farten.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det spændende er, hvad vi så kan gøre med den time. Med en tablet kan medarbejderne bruge den ekstra tid til at sende e-mails, være på Skype eller bruge facetime med kunderne. Så det tilfører værdi for såvel virksomheden som salgsrepræsentanterne, men mest af alt for kunderne, fordi det øger vores mulighed for at interagere med dem på deres præmisser,« siger Lundbecks director of global customer interaction management, Timothy White. 

I kontakten med kunderne er salgsmaterialet, der plejede at blive udskiftet hver sjette måned, nu altid opdateret. Indtil videre er mobilløsningerne i gang med at blive testet på en række kernemarkeder, og bliver derefter rullet ud over resten af verden. Men at få medarbejderne opdateret til den nye virkelighed kan godt tage tid, fortæller Timothy White:

»Vores salgsrepræsentanter har måske været i pharmaindustrien i 10-15 år, så for dem er det i høj grad en forandring. Men den store forandring ligger i hovedkontoret, fordi de mobile enheder medfører en forventning fra sælgerne om, at marketingmaterialet hele tiden er fuldt opdateret,« siger han. 

På trods af det store effektiviseringspotentiale ude hos salgsstyrken vokser træerne ikke ind himlen. Heller ikke hos Lundbeck. »Kan jeg forestille mig at lave mit budget på en iPad? Nej, det kan jeg nok ikke, for der er ikke nogen, der har knækket koden, så man effektivt kan arbejde med store mængder tal på en tablet,« siger Timothy White og leverer sin hovedpointe:

»Først og fremmest handler det om, at vi skal være skærm-agnostikere, så arbejdet på telefonen og tabletten bliver reflekteret på computeren og omvendt.«