Lundbeck classic: Opjusterer efter halvårsregnskab

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck har i dag offentliggjort sit regnskab for årets seks første måneder. Den indeholder blandt andet en opjustering af driftsresultatet og omsætning.

Kåre Schultz fra Lundbeck har netop præsenteret sit selskabs halvårsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ventet, og Lundbeck leverede på markedets forventninger til en opjustering. Forud for regnskabet havde der været en smule uro i gelederne blandt Lundbeck-analytikerne om, hvorvidt det danske medicinalselskab ville opjustere sit resultat, men flertallet mente, at en opjustering ville komme, og det leverede topchef Kåre Schultz også.

Lundbeck forventer nu en omsætning på 16,7-17,5 mia. kroner mod tidligere 16,5-17,3 mia. kroner og et driftsresultat (EBIT) på 4,1-4,5 mia. kr. mod tidligere 3,6-4,0.

»Vi opjusterer de finansielle forventninger for hele 2017 på baggrund af de stærke resultater i første halvår, hvor vi havde den højeste halvårsomsætning i virksomhedens historie. Vi er således godt på vej til at opnå Lundbecks bedste finansielle resultater nogensinde,« siger Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck.

Siden Kåre Schultz tiltrådte som topdirektør d. 20. maj 2015 og relativt hurtigt afskedigede 1.000 Lundbeck-ansatte, har medicinalselskabet været i bedre og bedre gænge, og den tidligere Novo-kronprins har gjort det til sit varemærke at opjustere resultatet ved stort set hvert kvartal.

Andet kvartal isoleret blev også et godt kvartal for Lundbeck. Analytikerne havde allerede høje forvetninger til selskabet, men dem overgik Valby-selskabet faktisk en smule på både omsætning, drift og resultat. Lundbeck har i årets første seks måneder omsat for knap 8,5 mia. kr. og kan notere sig et overskud på 1,991 mia. kr.

Sammenholdt med først halvår af 2016 er det meget markant, hvor meget fremgang Lundbeck oplever for tiden, og hvor kraftigt selskabets besparelser har slået igennem. Omsætningen er ganske vist steget med 13 pct., når man sammenligner de to halvår, men både driftresultat og bundlinje er henholdsvis fordoblet og næsten tredoblet.

»Vores fremgang skyldes, at vi fortsat har succes med at implementere vores strategi med fokus på at øge salget af nøgleprodukter og holde omkostningerne i ro. I halvåret nåede omsætningen af nøgleprodukterne 4,2 mia. kr. efter en vækst på 44 pct. i forhold til året før, mens de samlede omkostninger var 1 pct. lavere. Det viser, at vi er gode til at fokusere vores ressourcer der, hvor der er vækstmuligheder,« siger Kåre Schultz

Den slags resultater sætter aktionærer pris på, og Kåre Schultz kan indtil videre konstatere en aktiestigning på 180 pct. i sin regeringstid i Lundbeck.