Lundbeck-chef vil fordoble medicoeksport med vækstteam

Et nyt vækstteam skal med Lundbeck-topchef Kåre Schultz i spidsen rådgive regeringen forud for en ny "life science"-strategi til foråret.

»Jeg har altid tænkt, at det var lidt underligt, at man har et landbrugsministerium,« siger Kåre Schultz, administrerende direktør i Lundbeck, til Børsen og sætter formålet med det nye initiativ på spidsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

En fordobling af eksporten og 30.000 nye job er målet, skriver dagbladet Børsen.

»Jeg har altid tænkt, at det var lidt underligt, at man har et landbrugsministerium,« siger Kåre Schultz, administrerende direktør i Lundbeck, til Børsen og sætter formålet med det nye initiativ på spidsen.

Han uddyber, at regeringen aldrig har gjort særlig meget for den såkaldte "life science"-industri, som omfatter alt fra lægemidler til medicinsk udstyr. Derfor skal det nye vækstteam hjælpe med at forankre sektorens plads i regeringens prioriteringer, skriver Børsen.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) er lydhør overfor sektorens appeller.

»Det er et marked i rivende udvikling, og derfor er det også vigtigt at have øje for, om systemet er "up-to-date" og fremtidssikret og ikke spænder ben for den gode udvikling,« siger Sophie Løhde til Børsen i reference til Danmarks ofte kritiserede tilskudssystem, som teamet skal hjælpe med at reformere.

"Life science"-industrien eksporterer på nuværende tidspunkt for 100 mia. kr. årligt og er Danmarks største eksporterhverv, skriver Børsen.