Lundbeck-chef: Væld af muligheder vil give langsigtet vækst

Lundbeck står ifølge administrerende direktør Ulf Wiinberg med en lang række muligheder for at skabe vækst i de kommende år, hvor det i højere grad end tidligere bliver en række salgsmæssigt mindre lægemidler, som skal trække læsset.

Foto: Torkil Adsersen. Ambitionen er at fortsætte arbejdet med at blive et medicinalselskab med en bred portefølje af lægemidler.
Læs mere
Fold sammen

Ambitionen er at fortsætte arbejdet med at blive et medicinalselskab med en bred portefølje af lægemidler. Her er Lundbeck godt på vej, fortalte administrerende direktør for Lundbeck, Ulf Wiinberg, mandag under en kapitalmarkedsdag.

Blandt de nye midler er antidepressivet Brintellix, der spås et topsalg på 5-10 mia. kr. Dertil kommer skizofrenimidlet Abilify Maintena, samt alkoholpillen Selincro, som begge spås et topsalg for Lundbeck på 2-2,5 mia. kr. I pipelinen, eller blandt fuglene på taget, har Lundbeck desuden skizofrenimidlet Brexpiprazol med et estimeret topsalg over 5 mia. kr. samt Desmoteplase mod slagtilfælde - en mulighed ligeledes til over 5 mia. kr.

»Vi mener, at vi er godt positioneret til langsigtet vækst, når vi kommer igennem 12 måneders-effekten forbundet med, at Cipralex (Lundbecks storsælgende antidepressiv, red.) går af patent i midten af 2015. Og vi mener selvfølgelig, at vi har mulighed for at blive et væsentligt større selskab med alle de muligheder, vi har, og med en smule held i de fase 3-studier, som kommer,« siger administrerende direktør Ulf Wiinberg.

Han og den øvrige ledelse ser potentiale for langsigtet vækst og mere end en fordobling af salget frem mod 2020. En mere specifik vurdering af, hvordan vejen mod målet ser ud, herunder et skøn for årene lige efter patentudløbet for Cipralex, ønsker Ulf Wiinberg dog ikke at give.

»Med den produktplatform, vi har til rådighed, viser vi jer vores vækstpotentiale. Vi vil selvfølgelig ikke lykkes med hvert eneste produkt, men vi har det allerede bedre med vores udsigter, end vi havde for 12 måneder siden. Vores ambition er langsigtet vækst. Vi investerer selvfølgelig markant i 2014, da det er meget vigtigt for os, at disse vækstmotorer leverer. Vi kunne have besluttet ikke at gå efter en af mulighederne, eller sælge nogle af dem fra, og gøre det bedre i 2014. Men det har vi besluttet ikke at gøre,« konstaterer Ulf Wiinberg, der af samme grund ikke ønsker at give specifik guidance for 2015, da det kan give anledning til at træffe forkerte beslutninger, for at målet nås.

»Og det tror jeg vil være dårligt for Lundbeck,« siger Ulf Wiinberg.