Lundbeck-aktien stiger kraftigt efter positivt studie

Kursen på Lundbecks aktier steg kraftigt i kølvandet på positive resultater fra fase studiet med Lexapros afløser, Lu AA21004. Aktiekursen steg øjeblikkeligt mere end 3 pct., og kursen for Lundbeck er nu på 150,50 kr.

H. Lundbeck A/S har tirsdag offentliggjort positive hovedresultater fra et nyligt afblindet klinisk proof-of-concept-studie med stoffet Lu AA21004 til behandling af depression.

Der var tale om et multicenter, dobbeltblindet, placebo-kontrolleret studiet med 426 patienter med depression.

Lu AA21004 viste højsignifikante forbedringer vedrørende de primære effektendemål, både med 5 og 10 mg i sammenligning med placebo, og havde desuden en attraktiv bivirkningsprofil.

- Vi er glade for, at de opmuntrende resultater fra dette proof-of-concept studie bekræfter vores forsøgsforventninger til Lu AA21004 som et virkningsfuldt og veltolereret nyt lægemiddel til behandling af depression, siger udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen, Lundbeck.

Stoffet er et af de projekter inden for den nye klasse af stoffer til behandling af affektive sindslidelser og angst - bis-aryl-sulfanyl aminer - som er længst fremme, oplyser Anders Gersel Pedersen.

Stoffet udvikles i fællesskab af H. Lundbeck A/S og Takeda Pharmaceuticals Company Limited. Efter at have analyseret fase II-data vil selskaberne planlægge det næste skridt i udviklingen af Lu AA21004. Der er tale om et middel, som for Lundbeck kan blive hovedafløser for koncernens primære lægemiddel i dag, Cipralex/Lexapro.

Meddelelsen får ingen indflydelse på Lundbecks resultat for regnskabsåret 2007.

RB-Børsen