Lund i beredskab forud for Sony-fyringer

Alle 3.000 ansatte er indkaldt til obligatorisk personalemøde i byens arena torsdag morgen. Det ventes, at 400-600 jobs forsvinder.

Sony Mobile - tidligere Sony Ericsson - ventes torsdag at annoncere en massefyring. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Beredskabet i den svenske universitetsby Lund er forhøjet for at være klar til at afbøde effekterne af den formodede massefyring, som torsdag morgen ventes at blive meddelt hos mobilproducenten Sony (det tidligere Sony Ericsson) i byen.

Klokken ni er alle 3.000 ansatte blevet indkaldt til obligatorisk personalemøde i den lokale arena. Alle venter, at meddelelsen vil blive, at der skal skæres kraftigt ned på den store udviklingsafdeling, skriver Sydsvenska Dagbladet. Antageligt vil 400-600 stillinger blive nedlagt.

Politikere orienteret

Sony Mobiles bestyrelse holdt onsdag morgen videokonference, inden alle blev indkaldt, men hverken ledelsen eller medarbejderrepræsentanterne i bestyrelsen har ønsket at sige noget.

Derimod blev Lund Kommunes politiske ledelse onsdag aften orienteret.

»Jeg fik et sammendrag af de oplysninger, som de vil give til personalet. Jeg må dog ikke komme ind på detaillerne. Det er klart, at der vil ske en forandring. Men det er måske ikke det værste af de scenarier, som der har været spekuleret i hele dagen,« siger byrådets ordførende, Mats Helmfrid fra Moderaterne, til avisen.

Kommunen er sammen med universitetet og region Skåne klar til at stå bi. Erfaringerne fra Astra Zenecas nedskæringer i Lund er i baghovedet. I marts 2010 lukkede medicinalgiganten sin udviklingsafdeling i Lund og fyrede 900.

Hovedsæde flyttes til Tokyo

Den japanske elektronikgigant Sony overtog i februar hele det tidligere Sony Ericsson, da den svenske partner Ericsson blev købt ud for en milliard euro. Samtidig skiftede Sony Ericsson navn til Sony Mobile.

Udviklingsafdelingen i Lund har hidtil været kernen i Sony Mobiles forretning, men i marts blev 149 sagt op, og i sommer blev der givet besked om, at hovedkontoret flyttes til Tokyo 1. oktober.

I maj fratrådte Bert Nordberg som administrerende direktør for at blive bestyrelsesformand for Sony Mobile i stedet. Han er også bestyrelsesformand i den danske vindmølleproducent Vestas.