Luksus-auktion efter Skykon-konkurs

Var det noget med en Finn Juhl sofa, et Eames-bord eller en opsigtsvækkende skulptur? Så mød op til Skykons konkursbo-auktion i Århus på lørdag.

Den østjyske rigmand Jesper Øhlenslager var tidligere direktør i Skykon. Han blev dog fyret, før selskabet gik konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kreditorerne står i kø efter konkursen af århusianske Skykon i december sidste år. Derfor skal der nu skrabes så mange penge som muligt sammen fra konkursboet, og det sker blandt andet ved en auktion over indboet fra vindmøllefirmaets hovedkontor på havnen i Århus.

Under hammeren kommer blandt andet firmaets varetegn - en stor grøn skulptur, der ifølge auktionshuset har kostet mere end to millioner at få produceret. Desuden kan man købe en lang række lettere brugte designermøbler - blandt andet Finn Juhl sofaer, Eames stole, Montana-reoler og ægte tæpper med silke, hvor nyprisen også i følge auktionshuset var 160.000 kroner.

Tidligere direktør i Skykon, Jesper Øhlenschlæger, afviser dog på det kraftigste, at skulpturen har kostet bare tilnærmelsesvist to millioner kroner, lige som han understreger, at der aldrig i hans tid har været indkøbt ægte tæpper til de priser.

"Hvor auktionshuset har fået de tal fra, er mig en gåde," siger han til Business.dkDer er nu ikke ret megen gåde over priserne, lyder det fra auktionshuset.

"Vi har indkøbskvitteringer, udsagn fra leverandører og udførlig dokumentation for, hvad tingene har kostet. Møblerne er så godt som nye, og vi ved, hvilke firmaer der har leveret dem til Skykon hvornår," siger Ole Gunder fra auktionshuset dab.

I alt sælges der indbo for over 2.5 mio. kroner i følge auktionshuset. Skykon har tidligere oplyst, at en lang række af møblerne blev købt efter COP15 i København, hvor de havde været brugt i Bella Centret under topmødet. Derfor fik selskabet tilsyneladende møblerne med en stor rabat.

Auktionen finder sted hos Auktionshuset dab på Nordhavnsgade 4 i Århus på lørdag klokken 11. De særlige nysgerrige kan dog bese møblerne og kunstværkerne allerede fra kl. 9.00.


To af de store tabere på konkursen i det Århus-baserede selskab er kapitalfonden EQT og Amagerbanken. EQT skød for to år siden 260 millioner kr. ind i Skykon, mens Amagerbanken som storkreditor menes at have op mod 250 mio. kr. i klemme.