Lukning af Kiwi-kæden koster 1.650 butiksansatte jobbet

Det er trist, når så stor en arbejdsplads lukker, siger HK Handel om lukningen af Kiwi i Danmark.

Foto: Robert Wengler. ARKIVFOTO. Discountkæden Kiwi lukker i Danmark, oplyser Dagrofa. Kiwi har 103 butikker i hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes. Ullerslev: Kiwi supermarked i Ullerslev er lukket på grund af fundet af mus i butikken.de håber på at åbne i morgen. Her er det de to medarbejdere Kamilla Andersen og Mathias Hansen. Foto: Robert Wengler
Læs mere
Fold sammen

Det kommer til at koste jobbet for 1.650 ansatte i discountkæden Kiwi, når kæden over de kommende måneder lukker sine 103 butikker i Danmark.

Det oplyser fagforeningen HK Handel i en pressemeddelelse.

De fleste af de berørte medarbejdere arbejder på deltid. Omregnet til fuldtidsansatte svarer det til 500 medarbejdere.

»Det er trist at forhandle fratrædelsesvilkår, når så stor en arbejdsplads lukker. Men vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie. Aftalen sikrer også, at elever får tilbud om at fortsætte deres uddannelse i andre butikker,« siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel, i meddelelsen.

Medarbejderne i Kiwi har fået besked om lukningen fredag. Det forventes, at samtlige butikker er lukket til august.

Mellem 144 og 216 af de ansatte i Kiwi er ifølge HK fuldtidsansatte, mens omkring 75 er deltidsansatte, og resten er unge med fritidsjob.

Kiwi-kæden, der kom til Danmark i 2008, er ejet af Dagrofa, der også har butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.