Luftkaptajner og arvinger scorer millioner efter salg af ikonisk københavnerhotel

Da det velansete københavnske Admiral Hotel blev solgt i efteråret, gav det også grobund for et trecifret millionudbytte til en række tidligere luftkaptajner og styrmænd i SAS, og deres arvinger scorede trecifret millionudbytte.

Det ikoniske Admiral Hotel blev solgt i efteråret – nu scorer folkene og familierne bag millioner af kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det var et af de mest prominente og kendte hoteller, der i efteråret skiftede hænder, da Admiral Hotel blev solgt.

I november blev hotellet købt af en svensk kæde, der dermed afsluttede en årtier lang kulørt historie på en af Københavns mest historiske placeringer.

Det var i 1978, at hotellet, der ligger det gamle pakhus på havnefronten i København, blev omdannet til hotel.

Siden har det vokset sig til et af de største i landet med langt over 300 værelser – og samtidig en solid forretning, som ejerne har nydt godt af i årevis.

Men med salget blev der også tilført et nyt kapitel til historien om hotellet, der gemmer på en ret så iøjnefaldende historie, som Børsen tirsdag kan kaste nyt lys over.

Forhistorien først:

Hotellet med den prominente placering er kendt af de fleste københavnere og er formentlig sprunget i øjnene på de mange turister, der har lagt vejen forbi bygningen, som ligger få minutters gang fra Amalienborg.

Men lige så fremtrædende hotellet på overfladen var, lige så ukendt var store dele af historien bag.

I årevis svævede hotellets ejerkreds af luftkaptajner og styrmænd således i en vis grad af mystik, fordi det nemlig ikke var kendt for offentligheden, hvem der faktisk ejede selskabet bag hotellet.

Ifølge Børsen har selskabet blot ønsket at oplyse, at hotellet har været ejet af en række tidligere luftkaptajner og styrmænd i SAS samt deres børn og børnebørn og enkelte øvrige aktionærer.

Den tidligere formand, Jørgen Bertelsen, fortalte til Børsen i 2015, at ejerne, da hotellet blev opført i 1978, var en række luftfartsfolk. Samtidig fortalte han, at det i 2015 var »efterkommere af disse, som nu ejer hotellet«.

Det endte dog i stridigheder og retssager mellem parterne, der blandt andet talte tidligere jagerpilot og luftkaptajn i SAS Henning Remmen, der senere blev en velkendt hotelkonge, og som døde i 2012.

Og nu til delen, som Børsen kan fortælle nyt om:

Efter salget til svenske Midstar Hotels AB, der ejer 25 hoteller i Danmark, Norge og Sverige, står det klart, at det er blevet til et betragteligt udbytte til luftkaptajnerne og arvingerne.

Selv om prisen ved salget var hemmelig, står det ifølge avisen klart, at de tidligere ejere kan bogføre en gevinst på 725 mio. kr. på salget.

Det fremgår af deres regnskab for CAH Holding.

Og de tidligere ejere har altså valgt at trække hele gevinsten ud plus lidt mere, så de i alt fik udbetalt 726 mio. kr. i begyndelsen af januar i år, skriver Børsen.

Ifølge Børsen har likvidatoren i selskabet, der efter salget lukkes ned, advokat Peter Ketelsen, bekræftet udbyttet, men har ingen yderligere kommentarer til salget.

Det er dog ikke kun de forhenværende ejere, der kan lune sig ved udsigten til en god forretning. Hotellet har de seneste fem år tjent en kvart mia. kr. efter skat til sine ejere.