Lufthavnspersonale varsler sympatikonflikt med Norwegian-piloter

Serviceforbundet som blandt andet organiserer security-personalet i Københavns Lufthavn varsler sympatistrejke med Norwegian-piloterne.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Det kan lamme Norwegians aktiviteter i Københavns Lufthavn Kastrup, hvis personalet organiseret i Serviceforbundet indleder en strejke i sympati med Norwegians piloter, og det gør de om 14 dage, hvis ikke Norwegian og de strejkende piloter forinden kommer frem til en aftale.

Det er blevet besluttet torsdag formiddag på et møde mellem Serviceforbundet og Flyvebranchens Personaleunion (FPU).

Strejken vil være rettet direkte mod Norwegian.

Serviceforbundets ansatte i lufthavnen organiseret i FPU varetager blandt andet lufthavnens security, rengøring samt piloter og stewardesser i flere selskaber.

Sympatikonflikten er udløst af de norske og danske Norwegian-piloters strejke, som begyndte ved midnat natten til onsdag, og de svenskes, som begyndte onsdag.

I alt menes 700 piloter at have nedlagt arbejdet i protest mod overflytningen efter at tre måneders overenskomtofrhandlinger er kørt fast.

Piloterne frygter at blive ramt at dårligere arbejdsforhold.

»Vi støtter vores norske kollegers kamp for at få nogle anstændige løn- og arbejdsvilkår,« siger John Dybart, til TV 2 News.

Reglerne foreskriver 14 dages varsel, før Serviceforbundets medlemmer nedlægger arbejdet.

»Det her er første varsel, og der går to uger, for vi skal følge reglerne, men vi varsler allerede nu, således at Norwegian udmærket er klar over, hvad der kan ske fra vores forbundets side i den her situation,« siger han.

Laes mere