Lufthavnsansatte skal stå skoleret i byretten

Sagen om den over tre timer lange blokade mod Ryanairs første afgang ud af København skal afgøres i byretten. Advokaterne for deltagerne i blokaden prøvede at få flyttet sagen over i Arbejdsretten, men det blev torsdag afvist af Københavns Byret.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. -Arkiv- SE RITZAU Ryanair får grønt lys til sag mod ansatte i Københavns Lufthavn BV.: Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger. Det første Ryanfly landede i dag i Kastrup Lufthavn.
Læs mere
Fold sammen

Det irske lavprisselskab Ryanair har torsdag fået grønt lys til at køre en sag ved Københavns Byret mod de lufthavnsansatte, der deltog i den tre timer lange blokade mod flyselskabets første afgang ud af København den 18. marts. Det skriver avisen.dk

Lavprisselskabet Ryanair fik sig en hård velkomst i Københavns Lufthavn, da demonstranter stillede sig i vejen for selskabets fly for at gøre opmærksom på, at Ryanair nægter at indgå i overenskomstforhandlinger.

Advokaterne for deltagerne i blokaden havde håbet, at sagen kunne køres ved Arbejdsretten, men det blev altså afvist af Københavns Byret torsdag, skriver avisen.dk.

Sideløbende med sagen i byretten er Arbejdsretten i gang med at tage stilling til det helt overordnede spørgsmål om, hvorvidt en sympatiblokade mod Ryanair i Københavns Lufthavn vil være ulovlig. Der kan gå flere uger, før der bliver truffet en afgørelse i sagen.