Lufthavns-mareridt udeblev

Cimber Sterlings konkurs har givet sved på panden og trykket stemning, men fra alle de berørte lufthavne lyder den samme melding: Det er gået godt efter omstændighederne.

Flyene blev på jorden, og det samme gjorde passagerernes temperament. En god dag efter omstændighederne er dommen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn, var lige så overrasket som resten af Danmark, da han læste nyheden om Cimber Sterlings konkurs på tekst-TV torsdag morgen. Heldigvis havde lufthavnen sit ugentlige ledelsesmøde, hvor dagsordenen fra starten af handlede om, hvad der ventede lufthavnen efter Cimbers konkurs.

"Jeg havde forventet en masse utilfredse kunder, men det var der ikke," siger Søren Svendsen, der vurderer, at den massive mediedækning gjorde, at de rejsende var godt opdaterede på deres situation og muligheder, da de mødte op i lufthavnen."Det er min opfattelse, at det lykkedes os at booke langt de fleste om. En del af dem har vi henvist til Rejsegarantifonden, og det har fungeret rigtigt godt," siger Aalborg Lufthavns direktør.

Et par hundrede kilometer længere mod syd i Danmarks næststørste lufthavn Billund kan direktør Kjeld Zacho Jørgensen kigge tilbage på en hektisk dag."Det er egentlig gået godt, omstændighederne taget i betragtning. Der var rigtigt travlt den første halvdel af dagen, men der er kommet mere ro på nu," siger han.

"Folk synes, det er trist, men sket er sket, og nu er vi kommet ud på den anden side."

Trykket stemning på Solskinsøen

Med bornholmske briller på har dagen udviklet sig i en ganske fornuftig retning. Fra starten af dagen var det ikke muligt at flyve fra Bornholm til det øvrige Danmark, men som dagen skred frem, stod det klart, at selskabet DAT ville overtage flyruten til København allerede fra torsdag aften."Stemningen var trykket, indtil vi fandt ud af, at der var lys for enden af tunnellen," siger Anders Skov Jensen, der er souschef i Bornholms Lufthavn.

"Vi har ikke mærket så meget til vrede passagerer, da de alle sammen har været ret hurtige til at rykke over på færgen i stedet."

De to direktører og souschefen roser alle deres medarbejdere, der har håndteret Cimber Sterlings konkurs og de udfordringer, den førte med sig, helt efter bogen.