Lufthavnens venteværelser

SASs eksklusive lounger i Københavns Lufthavn hører til i den absolutte verdensklasse. Her er god plads med højt til loftet, ild i pejsen og dybe lænestole i enkelt, skandinavisk design.

Der er få steder i Copenhagen Airport, hvor der hersker så afslappet en stemning som i de to store SAS lounges - også når der er mange mennesker. Allerede i den fælles reception inden for hovedindgangen føler man sig velkommen og godt tilpas. ´

Serviceniveauet er højt, og den stilrene designerindretning understreger, at man er landet i en skandinavisk lufthavnsoase med fokus på kvalitet og komfort.

SAS Business Lounge og SAS Scandinavian Lounge for Gold Card-medlemmer ligger oven på hinanden med en svungen trappe op til den opgraderede øverste etage.

Omkring 2.000 flypassagerer besøger dagligt loungerne, hvor der til sammen er lidt over 500 siddepladser - »a comforting zone« med højt til loftet og oceaner af plads - og der er god grund til, at SAS' eksklusive venteværelser i Kastrup regnes blandt verdens ti bedste lufthavnslounger.

Skandinavisk design

I de højloftede, lyse rum er der ild i pejsen og nærmest dagligestuestemning med bløde flydersofaer og dybe lænestole, hvor man kan slappe totalt af med et stort udvalg af internationale magasiner og aviser. Det er næsten altid muligt at finde et hjørne til en powernap i uforstyrret ro, og hele herligheden er indrettet med god smag og enkel, skandinavisk design i dæmpede farvetoner.

Loungens store skulptur af den dansk-islandske billedkunstner Olafur Eliassason er flyttet til Stockholm for at give plads til en fast track-afdeling for business-kunder; men der er stadig billedkunst på væggene, friske blomster på bordene, et centralt afskærmet check-in rum og storskærm i TV-hjørnet, og på Guldkort-etagen er der oven i købet blevet plads til et meditativt aflukke med massagestole.

Som en af de få lounger på verdensplan har Kastrup-loungen også en særlig børneafdeling med computerspil og Lego-legetøj - og rygerne er heller ikke glemt. De vil også fremover kunne nyde en god cigar i et stort lokale bag arbejdszonerne med udsigt til Copenhagen Hilton Hotel og Øresund, mens business-afdelingens tidligere rygeafdeling genopstår som et superdesigner-hotspot med moderne dansk møbelkunst fra Fritz Hansen.

Business med udsigt

Indretningen af SAS Loungerne udmærker sig også ved, at det er nemt at orientere sig på de mange kvadratmeter, samtidig med at der er en klar adskillelse mellem de steder, der er designet til hyggelig afslapning, og de områder, der er helliget koncentrentration og hårdt arbejde. I arbejdszonerne er der både mødelokaler, lukkede telefonbokse, lange barer med stribevis af PCer og internetopkobling, men der er også mere komfortable arbejdspladser med panoramaudsigt ud over Amager og Øresund, så ingen kan være i tvivl om, hvor på jordkloden de befinder sig. Det er dansk, når det er bedst.

Det samme kan desværre ikke siges om maden. Ganske vist lever cafeerne helt op til de skandinaviske kvalitetskrav, når det gælder indretningen med designerservice og lette cafemøbler i lyst træ og stål. Der mangler heller ikke noget, når det gælder udvalget af softdrinks, de gode rød- og hvidvine eller kaffen, der smager rigtig godt. Men buffeterne i SAS Business- og SAS Scandinavian-loungerne er ikke rigtigt noget at skrive hjem om - hverken morgen, middag eller aften.

Begrænset udbud

Ganske vist er der altid masser af frisk frugt, hvilket gæsterne sætter så stor pris på, at der dagligt leveres knap 40 kilo bananer og over 20 kilo mandariner til cafeen. Og kvaliteten fejler såmænd heller ingenting, når det gælder brødet, osten, skinken, minifrikadellerne eller leverpostejen.

Men udbudet er ikke stort og heller ikke særligt spændende.

Her kunne lidt gourmet-nytænkning gøre underværker, så de kulinariske oplevelser i de københavnske SAS-lounger kom op på niveau med designerindretningen og den professionelle service andre steder i verden.