Lufthavne i strid om sikkerhed

Billund lufthavn angriber Niels Boserup fra Københavns Lufthavne, der stillede spørgsmålstegn ved fornuften i nye sikkerhedstiltag.

Billund Lufthavn går nu til angreb på en række tidligere udtalelser i dagbladet Børsen fra adm. direktør Niels Boserup fra Københavns Lufthavne om de skærpede sikkerhedskrav i lufthavnene, skriver dagbladet Børsen fredag.

Den jyske lufthavn, der er Danmarks næststørste, mener, at det nuværende niveau for lufthavnssikkerhed er passende og ikke har taget overhånd. Boserup er helt uforstående.

»Der er en meget stor lufthavn, som har været ude at sige, at der er for meget sikkerhed. I Billund føler vi os ikke i stand til at vurdere det. Vi har tiltro til, at eksperterne er bedre til at afgøre, hvad der skal til,« lyder det fra Billund Lufthavns adm. direktør Jørgen Krab Jørgensen til Børsen.

Boserup sagde i slutningen af november, at Europas lufthavne bliver overbebyrdet med nye sikkerhedsregler, der ikke mindsker risikoen for terrorangreb.

Han pegede på, at reglerne unødvendigt forsinker passagererne og opfordrede i stedet politikere og myndigheder til at gennemtænke hele spørgsmålet om, hvordan samfundet bedst sikres mod terrorangreb, skriver Børsen.