Lufthavn tjener på shopping og parkering

Københavns Lufthavn tjener ikke blot penge på flyvninger. Også shopping og parkering skæpper i kassen.

Foto: Dennis Lehmann
Når du skal ud og rejse, er det ikke kun flybilletten, der koster penge. Faktisk er flypassagererne begyndt at bruge flere penge, inden de sætter sig om bord på flyveren end tidligere.

I Københavns Lufthavne har man i årets første halvår fået et overskud på 437 millioner kroner før skat - og en del af de penge stammer fra passagererne, der har tegnebogen fremme, inden take off.

Lufthavnen tjente i årets første seks måneden 136,2 millioner kroner på parkering. Og det er en stigning på 11,4 procent i forhold til første halvår i 2010.

Det er ikke blot en tom bil, der skæpper i kassen. Folks indkøbslyst i den toldfrie og andre butikker kommer også lufthavnen til gode.

I årets første seks måneder kom der 274,8 millioner kroner i kassen fra koncessioner fra shoppingcentret i lufthavnen. Og det er en stigning på 12,3 procent.

I årets første seks måneder steg passagerantallet med 9,2 procent til 10,8 millioner. Og for resten af året regner man i Københavns Lufthavn med, at stigningen i antallet af passagerer fortsætter.

Og da det blandt andet er dyrere at få flere passagerer gennem lufthavnen, regner man med, at overskuddet før skat er på niveau med 2010, hvor det endte på 1,2 milliarder kroner.

/ritzau/