Lufthavn scorer på billige langture

Norwegian har som det første lavprisselskab åbnet for billige oversøiske rejser fra Københavns lufthavn, og det kan give den danske lufthavn kunder fra både nær og fjern.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. De danske rejsende kan nu få fingrene i billige flybilletter til USA, og det gavner også Københavns Lufthavne.
Læs mere
Fold sammen

Norwegian indviede fredag eftermiddag sin første oversøiske rute fra København. Destinationen er Fort Lauderdale i Florida, og til foråret flyver det norske lavprisselskaber også til Los Angeles og New York.

Det er ikke bare godt for de danske rejsende, som nu kan få fingrene i billige flybilletter til USA, det gavner også Københavns lufthavn.

»Vi ser det som et resultat af vores strategiske samarbejde med Norwegian, hvor de er gået fra 35 til 55 ruter om året og er oppe på omkring fire millioner passagerer i 2013,« siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør i Københavns lufthavn.

Ifølge Carsten Nørland er de ruter, som Norwegian fremover flyver, ruter med stort potentiale. For et halvt år siden var både Los Angeles og Florida i top fem på listen over de destinationer med højst potentiale.

»Det betyder rigtig meget for os og specielt netop de ruter, der bliver fløjet rigtig meget på som Florida, Los Angeles og New York,« siger Carsten Nørland.

Bjørn Kjos og Norwegian vil i fremtiden forsøge at erobre kunder i Asien, hvor middelklassen i befolkningstætte lande som Kina og Indien stiger, og hvis den strategi lykkes, vil det dryppe på Københavns lufthavn. Fra den nordlige del af Fjernøsten går alle flyruter til Europa nemlig hen over København.

»Det understreger vores position som en vigtig lufthavn ikke kun fra Skandinavien ud i verden, men også fra hele verden til Europa, fordi vi ligger mest optimalt,« siger Carsten Nørland.