Lufthansas piloter strejker igen-igen

Piloter hos Lufthansa nedlægger arbejdet onsdag i den 12. strejke på et år. Igen er striden piloternes pensionsordning, som Lufthansa vil have ændret.

Piloterne nedlægger onsdag arbejdet på Lufthansas korte og mellemlange ruter. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Piloterne i det tyske flyselskab Lufthansa nedlægger arbejdet i 24 timer onsdag. Det sker som endnu en protest i kampen mellem flyselskabet og piloternes fagforening Vereinigung Cockpit. Det drejer sig i første omgang udelukkende om korte og mellemlange afgange, oplyser Lufthansa.

Langdistanceruter og Lufthansas datterselskaber er ikke påvirket af strejken, bortset fra Lufthansa Cityline, hvor der kan være enkelte aflysninger.

Striden mellem Lufthansa og piloterne har varet i over et år nu, med hele 12 strejker i det seneste år. Piloternes strejketaktik er dog tilsyneladende anderledes end den, man har oplevet for nyligt herhjemme hos SAS og Norwegian. De tyske piloter har holdt 12 korte strejker inden for det seneste år.

Herhjemme var det først SAS' danske kabinepersonale og derefter Norwegians piloter, der strejkede. Og begge gange var strejkerne langvarige.

Kampen handler om piloternes pensionsordning, som Lufthansa vil have ændret. Som det er nu, kan de tyske piloter trække sig tilbage, når de er 55 år og få udbetalt op til 60 procent af deres normale løn indtil de fylder 65 år.

Lufthansa oplyser på sin hjemmeside, at passagerer vil kunne få ombooket billet til andre flyselskaber. Flyselskabet skriver, at man vil lave en oversigt over berørte afgange i løbet af tirsdag.

Se om din afgang er ramt her: Lufthansa Aktuelle Fluginformationen

De traditionelle flyselskaber er under hård konkurrence fra lavprisselskaberne, der i de seneste år har fundet nye besparelser via for branchen alternative ansættelsesvilkår. Det betyder, at de gamle selskaber er under pres for ligeledes at nedbringe personaleudgifterne for at kunne være med i priskonkurrencen. Det førte sidste år til omfattende strejker hos flere selskaber som kostede milliarder af kroner i tabte indtægter.