Lufthansas personale varsler strejke

Kabinepersonalet hos den tyske luftfartsgigant Lufthansa gør sig klar til at strejke endnu en gang. Selskabet har været ramt af strejker flere end ti gange på halvandet år.

Foto: FREDRIK VON ERICHSEN. Det kan blive den fjortende strejke på bare halvandet år blandt de ansatte hos Lufthansa, skriver The Economic Times. Sidst, Lufthansa blev ramt af en omfattende strejke, var i starten af september.
Læs mere
Fold sammen

Personalet hos luftfartsselskabet Lufthansa sætter atter hårdt mod hårdt og varsler nu atter en strejke.

Det kan blive den fjortende strejke på bare halvandet år blandt de ansatte hos Lufthansa, skriver The Economic Times. Sidst, Lufthansa blev ramt af en omfattende strejke, var i starten af september.

Årsagen til de massive strejker, der tvinger flygiganten til at aflyse hundredvis af afgange hver gang, skyldes, at der bliver skåret i deres ansættelsesforhold.

Helt konkret gælder det denne gang, at selskabet forsøger at tvinge en dårligere pensionsordning igennem, skriver The Economic Times.

»Vi skal have klare regler for, hvilke ydelser vi får, og hvordan vi får dem. Derfor vil vi sende en liste med krav til Lufthansa, der udelukkende fokuserer på pensionsordningerne,« lyder det fra kabinepersonalets fagforening.

Det er grundlæggende besparelser i hele Lufthansas koncern, der får de ansatte til at se rødt. Men alene strejkerne i 2014 og i 2015 har indtil videre kostet selskabet 2,2 milliarder kroner.

Denne gang truer piloterne med at nedlægge arbejdet i en hel uge startende fra fredag 6. november.

Lufthansa har ifølge Reuters fået indtil torsdag eftermiddag til at imødekomme de ansatte krav, ellers vil strejken træde i kraft.

De ansatte i Lufthansa har tidligere haft en vis succes med at strejke. I 2012 og 2013 blev selskabet også ramt af massive strejker, og det endte med en ny lønaftale for flere end 30.000 ansatte.

Lønaftalen indeholdt en lønstigning på næsten fem procent.