Lufthansa-strejken fortsætter

Pilotstrejken hos Lufthansa fortsætter. Flyselskabet aflyser mere end 1700 flyvninger tirsdag og onsdag.

Lufthansa har været ramt af en række pilot- og cabin-crew-strejker i det seneste år, da selskabet forsøger at reducere omkostningerne for at kunne konkurrere mod billigere rivaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER KNEFFEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lufthansa måtte også i sidste uge aflyse tusindvis af flyvninger. Hver dag koster strejken selskabet omkring 10 mio. euro. Tirsdag er 816 afgange indstillet, hvilket betyder, at 82.000 rejsende rammes af strejken tirsdag. Onsdag vil 890 afgange blive indstillet med konsekvens for 98.000 rejsende. Det skriver Wall Street Journal.

Lufthansa har været ramt af en række pilot- og cabin-crew-strejker i det seneste år, da selskabet forsøger at reducere omkostningerne for at kunne konkurrere mod billigere rivaler. Luftfartsselskabets korte distancer er under pres fra discountrivaler såsom Ryanair, mens flyselskaber fra Mellemøsten tilbyder lavere priser på de længere distancer.

Analytikere hos Goodbody Stockbrockers siger, at strejkens omkostninger for Lufthansa er større end blot de umiddelbare udgifter. Bookinger til travle december kan blive svækket som følge af usikkerhed om fremtidige strejker. Lufthansa meddeler, at virksomheden er skuffet over, at fagforeningen ikke ville fortsætte forhandlingerne og i stedet har eskaleret konflikten.

De seks dages strejke - inklusiv mandag og tirsdag - er skyld i 4461 aflyste flyvninger og forstyrrer rejseplanerne for mere end 525.000 passagerer. Strejken kommer i slutningen af et i forvejen vanskeligt år for Lufthansa og andre europæiske luftfartsselskaber. Overkapacitet har sænket priserne, og terrorangreb har sænket antallet af reservationer.