Lufthansa-piloter udvider strejke til også at vare fredag

Pilot i det tyske luftfartsselskab Lufthansa siger, at de vil forlænge en pilotstrejke med yderligere 24 timer, hvormed arbejdsnedlæggelser for tredje dag i træk fredag vil skabe forstyrrelser i kortere flyvninger ud af landet.

Torsdag er 912 flyvninger aflyst som følge af strejkeaktionerne. Og op mod 900 flyvninger, der berørte 100.000 passagerer, blev aflyst onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag er 912 flyvninger aflyst som følge af strejkeaktionerne. Og op mod 900 flyvninger, der berørte 100.000 passagerer, blev aflyst onsdag.

De tyske piloters fagforening, Vereinigung Cockpit, gennemfører strejkeaktionerne i forbindelse med en langvarig lønstrid.

Aktionerne er torsdag lige som onsdag rettet mod både korte flyvninger og langdistanceflyvninger. Men fredagens aktioner vil kun ramme kortere flyvninger ud af Tyskland, hedder det i en erklæring fra piloternes fagforening.

Piloterne forlanger lønforhøjelser på gennemsnitligt 3,66 procent årligt med tilbagevirkende kraft for de seneste fem år.

Deres fagforening siger, at piloterne har været ramt af fastfrysninger, og at de har mistet købekraft på grund af inflation, mens Lufthansa har tjent milliarder.

Strejken kommer efter et nyt sammenbrud i forhandlingerne. Det er arbejdsnedlæggelse nummer 14 siden april 2014.

Lufthansa bad tirsdag arbejdsretten i Frankfurt om at forhindre piloterne i at strejke, men selskabet fik ikke arbejdsrettens medhold.

Lufthansa kæmper som flere andre i branchen med at overleve konkurrencen fra lavprisselskaber og fra de store flyselskaber i Mellemøsten.

Det er ikke kun piloterne, som har strejket de senere år hos det store tyske selskab. Også kabinepersonalet i Lufthansa har strejket og krævet bedre forhold.

Lufthansa oplyser på sin hjemmeside, at selskabet vil hjælpe personer, der har billet til en af de aflyste afgange, med at finde plads på andre fly.