Lufthansa fortsat lammet af strejke torsdag

Der er ingen bevægelse i den snart ugelange arbejdskonflikt i Lufthansa. De fleste af de 19.000 kabineansatte strejker videre til fredag. 933 fly er aflyst torsdag.

Foto: BORIS ROESSLER.
Læs mere
Fold sammen

Da Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, onsdag aften skulle fra Berlin til München, kom det til at foregå med Air Berlin; hans eget selskab er stort set lammet af en strejke blandt kabinepersonalet.

Siden fredag er 3.700 fly med 443.000 passagerer blevet ramt, og også torsdag har man massive aflysninger.

Spohr gjorde gode miner til slet spil og stak hovedet ud i cockpittet, hvor han takkede konkurrentens piloter for liftet. Hjemme i Lufthansa er der ingen, der taler sammen.

Kabinepersonalets fagforening havde bedt om mægling, men det er afslået af Lufthansa, som nu gør et nyt forsøg på at få retten til at standse konflikten. Tidligere har arbejdsretten i Darmstadt ellers givet grønt lys for strejken, og den beslutning blev gentaget onsdag aften af arbejdsretten i Düsseldorf.

Lufthansas grundsynspunkt er det samme som i konflikten med piloterne, der i øjeblikket er sat på pause: Det fagforeningerne i virkeligheden vil med konflikten, handler ikke om løn- og arbejdsforhold i overenskomsten; det handler om Lufthansas planer om at flytte fly og flyruter over i et lavprisselskab ejet af Lufthansa, Eurowings, og det mener koncernen hører under ledelsesretten.