Lufthansa-direktør: SAS får det svært

Et flymarked med øget konsolidering, få store spillere og kun nichemarkeder overladt til SAS og de mindre flyselskaber. Sådan forudser Lufthansas finanschef, Simone Menne, fremtiden i Europa, og sammenligner med det amerikanske marked.

Foto: Claus Bech.
Læs mere
Fold sammen

I USA sidder fire store selskaber på omkring 80 pct. af markedet, og ifølge Simone Menne er Europa på vej i samme retning. Det forklarer hun i et interview med avisen Svenska Dagbladet.

Lufthansa selv er blandt de dominerende flyselskaber sammen med Air France-KLM, British Airways/Iberia, Ryanair og EasyJet, mener finanschefen.

- Små spillere som SAS, Finnair og Air Berlin kan i virkeligheden ikke gøre så meget. De kan ikke konkurrere med de stores omfattende netværk, og de udsættes for konstante angreb fra Norwegian og andre. Hvis de skal klare sig, bliver de nødt til at "niche sig ind" på en måde, siger Simone Menne til Svenska Dagbladet.

Lufthansa-chefen bliver også i interviewet foreholdt de evige rygter om en tysk overtagelse af SAS, men svaret er som altid afkræftende.

- Vi kigger ikke på at købe noget andet flyselskab, hverken SAS eller noget andet. For os ligger al fokus på at omstille vores eget selskab, siger Simone Menne og kalder SAS for en "rigtig god partner" i Star Alliance.

/ritzau/FINANS