Lufthansa-ansatte varsler ny omfattende strejke

Lufthansa er på den igen. Personalet i det store tyske flyselskab varsler strejke på torsdag og fredag.

Foto: CHRISTOF STACHE.
Læs mere
Fold sammen

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa kan se frem til endnu en omgang kaotiske tilstande i selskabet.

Personalet har således for mere end tiende gang på halvandet år varslet strejke. Den skal finde sted torsdag og fredag, skriver Reuters.

Lufthansa har allerede været tvunget til at aflyse 4.700 flyafgange i denne måned, da personalet nedlagde arbejdet i en uge.

Mandagens besked om, at de ansatte i Lufthansa igen planlægger at nedlægge arbejdet bliver ifølge Reuters modtaget med »bestyrtelse« hos ledelsen i Lufthansa.

Selskabet har inviteret samtlige ansatte, der er involveret i strejkerne, til et stormøde 2. december. Alligevel har de valgt at nedlægge arbejdet.

Fejden mellem Lufthansa og dets ansatte skyldes, at man ikke kan blive enige om ansættelsesvilkårene, herunder pensionsordningen, i Lufthansa.

Ledelsen ønsker at skrotte en årtier gammel pensionsordning, der betyder, at de ansatte kan gå på pension i en alder af 55 år.

Lufthansa er i færd med en større sparerunde, der skal sikre, at selskabet bliver mere konkurrencedygtigt i forhold til de mange lavprisselskaber, der har taget kampen op med mastodonterne i international luftfart.

Nicoley Baublies, der er formand for de Lufthansa-ansattes fagforening, UFO, forklarer, at hvis Lufthansa ikke går med til bredere forhandlingerne om de ansattes vilkår, fortsætter strejken efter næste weekend.

Det er endnu uvist, hvilke afgange, der bliver ramt af strejken torsdag og fredag.