Luftfartsbranche under pres

Høje brændstofpriser og den økonomiske krise har medført et dyk i overskuddet for de ellers så veldrevne Emirates og Singapore Airlines.

Singapore Airlines er et af de selskaber, der satser på det nye kæmpefly Airbus A380. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den økonomiske afmatning begynder for alvor at vise sig hos flyselskaberne. Både Emirates og Singapore Airlines melder om lavere resultat i deres seneste regnskaber. Det skriver Check-in.dk.

Begge selskaber anses som nogle af de veldrevne i branchen, men trods det har de haft svært ved at holde dampen oppe. Tallene Check-in.dk har haft under lup stammer fra halvårsregnskaberne, og i disse dage regnskab for tredje kvartal fra en række selskaber – deriblandt SAS, som offentliggør sit i dag, tirsdag.

Flyselskaberne er blandt de virksomheder, der for alvor mærker den økonomiske krise – og den mindre rejseaktivitet, den medfører. Men samtidig er selskaberne presset af en brændstofpris, der stadig er relativt høj – på trods af krisen.

Det har bl.a. medført at Emitrates for årets første to kvartaler måtte notere sig et fald i overskuddet på 76 procent, så det endte på 225 millioner dollar. For Singapore Airlines vedkommende gik det ikke meget bedre. Dets overskud dykkede 62 procent til knap 182 millioner dollar i forhold til samme periode sidste år.

Kombinationen af høje brændstofpriser og passagerflugt på grund af økonomisk usikkerhed bliver ofte betegnet som den giftige cocktail for flyselskaber. Det betyder nemlig, at en krise rammer dem dobbelt så hårdt som andre virksomheder.