Londons finanstop beder om frihandelsaftale efter brexit

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS. HSBC i det britiske finansdistrikt City of London.
Læs mere
Fold sammen

Ledende britiske finansvirksomheder beder i en ny rapport om en frihandelsaftale, der tillader banker og kreditinstitutter at fortsætte uden at skulle betale ekstra skatter og afgifter, når Storbritannien forlader EU.

Ifølge virksomhederne bag rapporten er der risiko for en masseflugt fra det britiske finansdistrikt, City of London, hvis ikke en aftale falder på plads.

Det skriver The Guardian.

Hvis EU og Storbritannien ikke lander en aftale inden brexit, kan det få »alvorlige konsekvenser« for britiske finansvirksomheder samt britiske borgere, der modtager velfærdsydelser uden for Storbritannien.

Derfor har interesseorganisationen International Regulatory Strategy Group, der er finansieret af virksomheder i Londons finansielle distrikt, og lobbyorganisationen TheCityUK udarbejdet en løsning i form af en frihandelsaftale, der bygger på anbefalinger fra blandt andet JP Morgan og BlackRock.

»Det er en ambitiøs plan, men det er en plan, der vil komme hele kontinentet til gode. Hvis London mister sin position som verdens ledende finansielle midtpunkt, vil aktiviteter flytte til andre steder, som New York og Singapore, i stedet for andre EU-lande. Selskaber og familier vil miste fordelene ved den omfattende integration af det finansielle marked,« siger Mark Hoban, tidligere konservativ minister med ansvar for Londons finansdistrikt, til The Guardian.

Rachel Kent, der er partner i advokatfirmaet Hogan Lovells og en af forfatterne bag rapporten, har udtalt, at udspillet til frihandelsaftalen har hentet inspiration i aftalen mellem Canada og EU, der giver finansvirksomheder fra de to lande adgang til hinandens markeder.

/ritzau/FINANS