London var størst i travl måned for Kastrup Lufthavn

1,9 millioner passagerer rejste via Københavns Lufthavn i februar, alene knap 200.000 til og fra London.

Københavns Lufthavne øgede antallet af passagerer solidt i februar. Arkivfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere

Københavns Lufthavne, hvis altdominerende lufthavn er Kastrup, oplevede igen passagervækst i februar. Det viser selskabets seneste opgørelse.

Samlet rejste 1,9 millioner passagerer gennem lufthavnen, et hop på 1,9 procent. Februar var dog en dag kortere end sidste år, så væksten per dag var på 5,6 procent.

Specielt langdistanceruterne trak op med en vækst på 6,7 procent i februar til 240.133 rejsende.

- De lange ruter er vigtige, og den fortsat høje vækst understreger, at der er stor efterspørgsel efter direkte flyruter til destinationer uden for Europa.

- Vi har de senere år formået at tiltrække en række nye langdistanceruter til Københavns Lufthavn og havde ved årsskiftet direkte ruter til 36 destinationer uden for Europa.

- Særligt antallet af ruter til Nordamerika er blevet øget, skriver administrerende direktør Thomas Woldbye.

Mens der var størst vækst på de internationale flyvninger, er London fortsat den destination, der blev rejst mest til og fra i februar.

196.379 rejste til og fra London i februar, en vækst på tre procent. Oslo og Stockholm kommer på anden- og tredjepladsen, mens München har sneget sig ind i top-10 med 40.168 rejsende i måneden.

Både de korte og de lange ruter forventes at få flere passagerer resten af året, ikke mindst når flyselskabernes sommerprogrammer begynder at træde i kraft.

- Norwegian åbner sin rute til Oakland ved San Francisco i slutningen af måneden, ligesom SAS åbner ruter til både Færøerne, Riga, Malta og Sardinien, mens Wizz Air åbner en rute til Kiev.

- Herudover åbner Ryanair, Blue Air, Air France og Nextjet ruter til andre interessante destinationer. Det vidner om, at der fortsat er stor interesse for at flyve til og fra København, skriver Thomas Woldbye.

Siden årsskiftet har fire millioner passagerer rejst via lufthavnen.

/ritzau/