London sætter rekord som techmagnet trods Brexit

Den britiske hovedstad tiltrækker fortsat rekordstore investeringer i iværksættere.

London formår stadig - trods udsigten til et snarligt farvel til EU - at trække teknologiinvesteringer til sig. Arkivfoto: Shutterstock/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

London er fortsat Europas teknologiknudepunkt nummer 1 trods udsigten til, at Storbritannien forlader EU.

I de seks forgangne måneder af 2017 har den britiske hovedstad formået at trække mere end 1,1 milliarder pund - eller 9,3 milliarder kroner - til iværksættere inden for teknologiverdenen i byen som investeringer.

Oveni kommer så 4,5 milliarder pund - 38,1 milliarder kroner -, som er blevet investeret i etablerede virksomheder. Det er også betydeligt mere end de seneste fem år.

Dobbelt så mange lægger penge i London som i Berlin

Det viser en ny opgørelse fra London & Partners, der er Londons borgmesters særlige PR-bureau, skriver det britiske dagblad The Independent.

Dermed har London slået blandt andre Dublin, Paris og Amsterdam, og investeringerne er over fire gange større, end hvad der blev investeret i den britiske hovedstad i første halvår af 2013, som var den hidtidige rekord. Og London har mellem januar og juni trukket mere end dobbelt så store investeringer i teknologivirksomheder til sig som den tyske hovedstad Berlin, der ellers betragtes som et populært sted at være for techiværksættere, fordi leveomkostningerne er langt mindre.

»Londons grundlæggende styrker som teknologi- og forretningscentrum har ikke ændret sig, og vi har alt, hvad virksomhederne har brug for for at blive til succeser: politikere, finans, infrastruktur, universiteter i verdensklasse og talent,« siger Laura Citron, som er chef for London & Partners, til The Independent.

Trækker iværksættere til som en magnet

Som altid trækker klynger af virksomheder i en bestemt sektor andre - og især iværksættere - til et geografisk område. London er gennem mange år blevet hjemsted for mange teknologivirksomheder. Det har skabt et miljø, hvor iværksættere inden for samme verden har slået sig ned og udviklet deres ideer til konkrete produkter, og det har trukket investeringer til.

Igangværende forhandlinger mellem Storbritannien og EU skal afklare, hvornår briterne melder sig ud af EU, sådan som et flertal valgte ved en folkeafstemning 23. juni 2016.