London City Lufthavn sat til salg

Den amerikanske kapitalfond, Global Infrastructure Partners, har valgt at sælge London City Lufthavn.

Talspersoner, der er bekendte med salget, udtaler, at lufthavnen kan ende med at blive solgt for omkring 2 mia. pund. Foto: Londoncityairport.com Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lufthavnen har inden for de sidste ti år oplevet en fordobling af rejsende, der passerer lufthavnens terminaler, og har på trods af finanskrisen klaret sig igennem de seneste år med overskud på bundlinjen. Talspersoner, der er bekendte med salget, udtaler, at lufthavnen kan ende med at blive solgt for omkring 2 mia. pund.

Det skriver Financial Times.

Global Infrastructure Partners købte i 2006 lufthavnen for 750 mio. pund af irske Dermot Desmond, der i 1995 betalte 23,5 mio. pund. Såfremt en køber betaler det forventede beløb på 2 mia. pund, vil virksomheden have indbragt 60 gange lufthavnens EBITDA for regnskabsåret 2014.

Dog er lufthavens eksakte værdi endnu ikke fastsat, da lufthavenes ledelse på nuværende tidspunkt er i åben krig med Londons kommune angående en godkendelse til at udvidde lufthavens areal, der har været forsøgt blokeret af Londons borgmester, Boris Johnson, med den begrundelse, at udvidelsen vil forstyrre de omkringliggende beboelsesområder. Man forventer, at en afgørelse vil falde i 2016, og såfremt London City får grønt lys til sit 200 mio. pund dyre projekt, vil lufthavnen få en øget kapacitet til at håndtere yderligere 6 mio. passagerer om året frem mod 2023.

Kapitalfonden ejer også store dele af London Gatwick og Edinburgh Lufthavn, og meddeler i forbindelse med salget af London City, at man stadig ønsker at beholde de to andre lufthavne.