London-børs skifter til Linux

London Stock Exchange har købt et helt softwarefirma for at få et hurtigere IT-system end det nuværende Microsoft-baserede. Oslo Børs følger med.

Børsen i London skifter IT-system for at få hurtigere handeler. Foto: Andy Rain, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de helt centrale børser i verden, London Stock Exchange, skrotter nu et 40 millioner pund dyrt IT-system og skifter til et Linux-baseret system.

London Stock Exchange har købt det srilankanske softwarefirma MilleniumIT for 18 millioner pund. Det står bag et egetudviklet handelssystem, som er yderst let at bygge videre på, og som kun giver minimale forsinkelser på hver transaktion. Det nuværende system bruger 2,7 millisekunder pr. transaktion, det nye vil være nede på 0,4 millisekunder.

Oslo Børs følger med

Det nye system bygger på det gratis styresystem Linux og vil sandsynligvis blive taget i brug sidst i 2010. Det vil ifølge London Stock Exchange selv spare mindst 10 millioner pund om året i omkostninger fra og med finansåret 2011-2012.

London-børsens IT-direktør, David Lester, siger, at skiftet sker for at få »mere kontrol, færre omkostninger og muligheden for at bygge på og forny«.

Ifølge den norske nyhedstjeneste Digi.no vil børsen i Oslo følge efter, eftersom de to børser har et strategisk samarbejde.

London-børsen har siden 2007 brugt handelssystemet TradElect, som Accenture har leveret, og som bygger på Microsofts .Net-udviklingsplatform. Systemet har kostet 40 millioner pund. Oslo Børs skal i 2010 indføre TradElect, men kommunikationsdirektør Per Eikram forventer, at det ikke vil blive brugt »vældigt længe«.

»Som udgangspunkt følger vi naturligvis London, men det bliver en diskussion med LSE,« siger han.

London Stock Exchanges køb af MillenniumIT gennemføres midt i oktober.