Lokale selskaber stadig klar til Femern-byggeri

For de lokale virksomheder på Lolland og i den tyske Femern-region var det et tilbageslag, da byggeriet af Femern-tunnelen mellem Danmark og Tyskland blev udskudt til tidligst 2019. Men virksomhederne står stadig klar, forsikrer de.

Arkivfoto af området ved den kommende Femernforbindelse på Lolland. (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maribo-baserede LF Vagt skrev i denne uge en kontrakt om at byde ind på vagtopgaverne til Fermern-byggeriet, og virksomheden er et af eksemplerne på, hvordan de lokale må holde sig klar til tidspunktet, hvor Fermern-byggeriet bliver en realitet.

Det skriver Børsen.

»Der har været en mathed blandt de lokale virksomheder, fordi projektet er blevet udskudt. Det trækker tænder ud at vente for mange af de små firmaer. Det er en skepsis, hvor flere er usikre på, om tunnelen overhovedet bliver bygget. Men sådan ser vi det ikke,« siger Henriette F. Klement, der er direktør for LF Vagt til Børsen.

LF vagt er gået sammen med tyske Baltic Facility Solutions om buddet på opgaven, hvor konkurrenterne sandsynligvis bliver Falck og G4S. Rådet fra borgmesteren for Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, er da også, at de lokale skal samarbejde eller slå sig sammen, hvis de vil have en chance for at få en bid af Femern-kagen.

Femern-projektet er i øjeblikket i høring i Tyskland, hvor godkendelsesprocessen har vist sig mere kompliceret og langtrukken end i Danmark.