Lokale millioner holder hånden under nærområdet

Ikke alle investorer tænker alene med pengepungen. Vejle-virksomheden Tegnology bliver støttet af lokale østjyske aktører, der arbejder for at understøtte iværksætteri og vækst i området.

Flemming Bjørn Hansens opfindelse kan få en hybridbil til at køre op til ti procent længere på literen. Foto: Henrik Kastenskov Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flemming Bjørn Hansen er gået hånd i hånd med investeringsfonden Insero i forbindelse med udviklingen af virksomheden Tegnology. Og det er ikke noget tilfælde. Tegnology rammer plet, når det kommer til de investeringsobjekter, som Insero er fokuseret på. Insero er nemlig en investeringsfond, hvor vedtægterne foreskriver, at der er et geografisk fokus, når det kommer til investeringer. I dette tilfælde en del af Østjylland.

Insero-fonden er en frugt af fusionen af de to energiselskaber Energi Horsens AMBA og NRGi i 2008. Dens formål er at investere i viden, udvikling og iværksætteri inden for IT eller energi. Og det alene i det geografiske område, hvor energiselskaberne tidligere havde virke, nemlig omkring Vejle, Hedensted, Horsens og Juelsminde.

Fondens administrerende, direktør Mogens Vig Pedersen, forklarer, at fonden simpelthen har fokus på at udvikle regionen og dens teknologibaserede virksomheder.

»Vi investerer i iværksættervirksomheder. Og så arbejder vi på at bygge en vidensvirksomhed op, som kan understøtte de iværksættere, vi investerer i. På den måde støtter vi lokalområdet som helhed,« siger Mogens Vig Pedersen.

Det hele sker dog med fokus på, at der skal være tale om investeringer, der kan give afkast. Fonden, der i sit seneste regnskab for 2012 noterede sig en egenkapital på over 600 millioner kroner, investerer ikke for virksomhedernes blå øjnes skyld.

Stort potentiale i selskabet

Mogens Vig Pedersen forklarer da også, at det er i det lys, man skal se investeringerne i Tegnology.

»Tegnology har gennemgået en fantastisk udvikling. Fra at have en videnskabelig idé har de nu fået et selskab op at køre og bevist, at teknologien fungerer. Vi ser et stort potentiale i virksomheden og investerer derfor igen i selskabet,« lyder det fra Mogens Vig Pedersen.

Insero er ikke den eneste geografisk fokuserede investor, der har kastet penge i Tegnology-virksomheden. Også Innovation Midtvest har lagt millioner i virksomheden.

Den slags investeringer bliver naturligvis modtaget med begejstring i den by, hvor investeringerne lander, nemlig Vejle.

Spørger man byens borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), handler det dog ikke alene om at få udvidet investorernes fokus, så venturemidlerne ikke kun rammer hovedstaden eller de største byer.

De rigtige virksomheder

Vejle er ikke Udkantsdanmark. I kraft af byens geografiske placering og dens infrastruktur kan den i sig selv godt tiltrække opmærksomhed.

Så for Arne Sigtenbjerggaard handler det mere om at få tiltrukket de rigtige virksomheder og investeringer – og det er historien om virksomheden Tegnology i hans optik et eksempel på.

»Det er jo netop positivt, fordi det er et felt, som vi satser på i Vejle – nemlig den grønne teknologi. Tegnology har allerede kontor i vores greentech-center, og der udvikler tingene sig altså eksplosivt i de her år. Vi har et nyt stort byggeri, der er ved at være færdigbygget. Her rykker blandt andre Syddansk Universitet ind, og det er Vejle Kommune jo også en del af,« siger Arne Sigtenbjerggaard og tilføjer med sigte på det samarbejde, der skal være med til at løfte erhvervsudviklingen:

»Treenigheden mellem den offentlige part i form af kommunen, de private investorer og de private virksomheder er noget, der er meget positiv, når det kommer til udviklingen af erhvervslivet.«