Lokale har lokket SAS til aarhusiansk satsning

Flyselskabet SAS udvider sin kapacitet i Aarhus Lufthavn markant. Der bliver åbnet ruter til steder som Oslo, Stockholm, München og Mallorca, og samtidig vil der blive fløjet markant mere til København.

Arkivfoto. Flyselskabet SAS udvider sin kapacitet i Aarhus Lufthavn markant. Der bliver åbnet ruter til steder som Oslo, Stockholm, München og Mallorca, og samtidig vil der blive fløjet markant mere til København.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Samlet betyder det, at der kommer op til 3000 flere afgange til og fra lufthavnen i året og - om alt går vel for SAS - kommer der 200.000 nye passagerer.

»Det er en stor investering, vi gør her, med nye fly og personale, der bliver dedikeret til lufthavnen. Det gør vi, fordi vi tror på området,« siger koncerndirektør med ansvar for blandt andet drift i SAS Lars Sandahl Sørensen.

Aarhus har ligget, hvor den gør, siden slutningen af det ottende århundrede og lufthavnen siden 1946. Men det er lige nu, tiden er moden til et større sats, siger direktøren.

»Dels er udviklingen i og omkring Aarhus god lige nu. Og dels er lufthavnen, dens ejere og kommunerne omkring gået ind i en meget intensiv og fokuseret indsats for at forstå, hvordan den kan udvikles.«

»Det har de præsenteret for os over det seneste år til halvandet. De satser nu, og det har vi valgt at være en del af også,« siger Lars Sandahl.

Det sats inkluderer en opgradering ikke bare af lufthavnen, men også af den omgivende infrastruktur.

Men det afgørende er ikke lufthavnen eller flyvemaskiner. Det er kunderne.

»Og her er der lavet store analyser, der viser, at erhvervslivet vokser. Der er voldsom vækst i antallet af ferierejsende, og vi har et uudnyttet potentiale i denne her del af Danmark,« siger Lars Sandahl.

Nu skal SAS finde ud af, om mandskabet og de tre-fire dedikerede fly, der sendes til Aarhus, er tiden værd.

»Vi evaluerer fra det øjeblik, de nye ruter bliver sat til salg. Både ugentligt og månedligt. «

»Men det er selvfølgeligt en del af vores forretning, at vi kan lade ruter udvikle sig. Det sagt, så er vi meget utålmodige som selskab, så derfor forventer vi en hurtig effekt.«

»Vi oplever stor interesse, så vi har god tro på, at det bliver en succes,« siger Lars Sandahl.