Logitech leverer regnskab uden huller i osten

Schweiziske Logitech har torsdag fået børsmæglerne til at indstille deres computermus på købsknappen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien, der også er noteret på Nasdaq-børsen i New York, stiger over 12 pct. i Zürich i kølvandet af et stærkt regnskab og en opjustering af forventningerne til indeværende regnskabsår.

Logitech, der laver mus, tastaturer og kamaraer til computere, venter nu en omsætning på lige under 2,1 mia. dollar i dette regnskabsår mod tidligere omkring 2 mia. dollar. Samtidig løftes skønnet for driftsindtjeningen markant til et overskud på 120-125 mio. dollar fra tidligere 100 mio. dollar.

I tredje kvartal, der løber til og med december, nåede Logitech en omsætning på 628 mio. dollar. Det var en god bid mere end analytikerestimatet ifølge Bloomberg News på 594,7 mio. dollar. Samtidig var overskuddet efter skat mere end 50 pct. højere end analytikerforventningerne. Resultatet blev 48,5 mio. dollar mod estimeret 31 mio. dollar blandt syv analytikere, Bloomberg havde talt med op til regnskabet.

Den schweiziske storbank UBS ser regnskabet som en bekræftelse på, at Logitechs turnaround er på rette kurs. Analytikerestimaterne for indtjeningen per aktie kan dermed blive hævet med 10-20 pct., vurderer UBS ifølge Bloomberg.