Løven køber op for milliarder

Medicinalselskabet Leo Pharma gør nu alvor af sin opkøbssult og sikrer sig for godt fem mia. kr. en større portefølje af dermatologi-produkter fra japanske Astellas. Opkøbet er det største i Leo Pharmas historie.

Foto: Martin Rasmussen. Leo Pharma har for godt fem mia. kr. sikret sig japanske Astellas' dermatologiske portefølje.
Læs mere
Fold sammen

Leo Pharma gør onsdag middag alvor af sit lange opkøbstilløb og betaler godt fem mia. kr. for en større portefølje af dermatologi-produkter. Sælgeren er japanske Astellas, der nu overdrager sin dermatologi-forretning til Løven fra Ballerup. Det oplyser Leo Pharma i en meddelelse.

Leo Pharma kalder opkøbet for et afgørende skridt mod at styrke selskabets væksthistorie. Opkøbet er det største i Leo Pharmas mere end 100 år lange historie og vil sikre, at omsætningen i det danske selskab vil vokse med mere end 20 pct.

I begyndelsen af september fortalte Leo Pharmas topchef, Gitte Aabo, at det danske medicinalselskab var gået på opkøbsjagt.

»Vi kigger lige nu på, hvad der findes af opkøbsmuligheder, som skal gøre os i stand til at bringe flere løsninger frem til patienterne. Opkøb er en vigtig strategisk prioritet for os, men om end vi er sultne, så er vi stadigvæk kræsne,« sagde Gitte Aabo.

Med det nye opkøb får Leo Pharma et solidt fodfæste i lande som Kina og Rusland og øger sin tilstedeværelse mærkbart på en række andre markeder.

»Vi glæder os meget over denne mulighed og ser frem til at arbejde tæt sammen med Astellas om at sikre en gnidningsløs overførsel af porteføljen. Med vores udvidede portefølje vil vi kunne tilbyde patienterne et endnu bredere udvalg af behandlingsløsninger til deres individuelle behov. Det at være førende inden for dermatologisk pleje handler for Leo Pharma om at gøre en virkelig forskel i menneskers hverdag,« siger Gitte Aabo i en pressemeddelelse om opkøbet.

Siden 2009 har medicinalselskabet Leo Pharma sat alle sejl til for at forvandle sig fra en nordeuropæisk virksomhed til en global spiller. Undervejs har Leo Pharma kastet sig over en række nye markeder, så selskabet i dag er repræsenteret i 61 lande.

Leo Pharma forventer, at handlen med japanske Astellas falder endeligt på plads i første kvartal af 2016.