Lønnedgang har hjulpet fabrik på fode

På Køge-virksomhed gik medarbejderne ned i løn eller gav afkald på pensions-bidrag under krisen. Nu går det atter fremad for virksomheden.

Direktør i Dana Lim Mogens Overgaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da finanskrisen ramte hårdest i 2009 gik de 116 medarbejdere på den fondsejede limfabrik Dana Lim i Køge ned i løn eller gav afkald på deres pensionsbidrag fra virksomheden.

Nu går det atter bedre for Køge-fabrikken, der betaler medarbejderne halvdelen af lønnedgangen tilbage og har genoptaget betalingen af pensionsbidragene.

Fabrikken producerer den i Danmark så verdensberømte lille gule tube lim, men fremstiller desuden en lang række limstoffer til industrien og byggeriet.

Dana Lim er i regnskabsåret 2010/11 kommet ud med et overskud på 7,1 mio. kr. ud af en netto omsætning på 270 mio. kr. I 08/09 var underskuddet på 10 mio.kr., mens omsætningen røg ned på 229 mio. kr.

Det gode resultat tilskriver direktør Mogens Overgaard først og fremmest mersalg uden for Danmarks grænser – specielt det svenske marked har været gunstigt, men også det kinesiske retter sig efter at have været ramt af tilbageslag.

Selskabets limprodukter udvikles og produceres i Køge, hvor Dana Lim har en afdeling, der udvikler nye produkter. Direktør Mogens Overgaard tilskriver denne udviklngs-afdeling en væsentlig del af æren for, at Dana Lim klarer sig på markedet trods for stærk konkurrence under finanskrisen.

Der ventes et forbedret resultat i indeværende regnskabsår trods de usikre markedsvilkår. Det er især eksporten Dana Lim sætter sin lid til.