Lønfest i advokatbranchen: Nyuddannede når hurtigt op på 64.000 kroner

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Godmorgen,

Selvom denne onsdag står i kommunalvalgets tegn, er der flere gode historier fra erhvervslivet på tapetet. Dem får du et overblik over her.

1
Heftig lønfest i advokatbranchen

Der er i øjeblikket rift om de bedste af de bedste advokater, og det afspejler sig i lønningerne. Alene fra september 2016 til september 2017 er lønnen for advokater, ansat i et advokatfirma, steget med 7,3 pct. i gennemsnit, skriver Finans.

»Lønningerne er klart steget for advokater i de seneste par år, kan vi se af vores lønudgifter. Det er bl.a. resultatet af en øget konkurrence om advokater fra virksomheder,« siger Tomas Haagen, managing partner i et af branchens største huse Gorrissen Federspiel.

En advokat med et års erfaring, der har overstået læretiden, tjener nu i gennemsnit 64.000 kroner i et advokatfirma. Har advokaten mere en fem års erfaring, tjener han/eller hun i snit 79.000 kroner.

Disse beløb er dog det rene vand ved siden af det, som parterne i de store advokatfirmer typisk deler imellem sig. De bedste kan tjene 5-10 millioner kroner om året, skriver Finans.

Advokatbranchen peger bl.a. på, at opbygningen af større juridiske afdelinger har været medvirkende til at trække lønningerne i vejret.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Uber har skjult hackerangreb mod 57 millioner brugere

Så skal vi en smuttur til USA, hvor Ubers topchef, Dara Khosrowshahi, må krybe til korset og erkende, at to hackere har skaffet sig adgang til personlige oplysninger blandt 57 millioner brugere og chauffører.

Hackerangrebet fandt sted i slutningen af 2016, men i stedet for at underrette offentligheden om angrebet betalte firmaet 100.000 dollar til hackerne for at undgå, at de skulle offentliggøre personlige detaljer som navne, mailadresser og telefonnumre på Ubers brugere og chauffører.

»Intet af dette skulle være sket. Jeg vil ikke komme med bortforklaringer,« siger Dara Khosrowshahi, i en blog på Ubers hjemmeside.

Business anbefaler

3
Falck beskyldes for nye bøllemetoder

Tilbage i Danmark dukker nye beskyldninger om beskidte metoder op. I dagens udgave af Berlingske står en gruppe psykologer frem, fordi de føler sig truede af Falck, efter de har stiftet et nyt netværk, der kan være en konkurrent til den danske virksomhed.

Alle, der indgår i det nye psykolognetværk, vil miste mulighederne for at arbejde for Falck, lyder det fra det danske selskab i en mail, men det kan være på grænsen af lovgivningen, advarer professor i strafferet.

Præcist, hvorfor virksomheden er imod netværket, vides ikke, men det kan hænge sammen med, at det nye psykologsamarbejde kan fjerne behovet for Falck Healthcare. Læs mere her (kræver abonnement).

4
Velhavere i strid med Black Swan-stifter

Christian Lindekilde, der er stifter af investselskabet Black Swan, er kommet i karambolage med en stribe kendte erhvervsfolk som stifterne af Lagkagehuset, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, Brøndby-ejer Jan Bech Andersen og brillemillionær Henrik Lindberg.

Det skriver Børsen (kræver abonnement). De kendte erhvervsfolk har forgæves forsøgt at få et større millionlån tilbage, og nu er de efterhånden godt utålmodige.

Black Swan-stifteren bekræfter konflikten, men han mener, at långiverne har misforstået den aftale, som blev indgået med dem.

»De tror åbenbart, at deres lån har noget med Black Swan at gøre. Men det blev et privat lån til mig, da de valgte ikke at gå med som investor. Det står ganske tydeligt i lånedokumentet, men jeg er da ked af, at de har den forståelse,« siger Christian Lindekilde.

Det skal investorerne holde øje med

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, har hjulpet med at udpege tre ting, som investorerne bør holde øje med i dag:

  • Sidst på dagen i går kom der et par gode nyheder fra Genmab. Vender nyhedsstrømmen nu, kan det samme meget vel være tilfældet for aktien.
  • Selv om man skal være varsom med at fokusere for meget på Signet Jewellery, kan det næppe undgås, at Pandora kommer i fokus efter gårsdagens amerikanske nedjustering og 30 pct. kursmæssige rundbarbering af Signets aktiekurs.
  • Den amerikanske regering udnytter en option mht. Imvamune. De seneste uger har aktiekursen i Bavarian Nordic været under pres. Mens investorerne venter på at blive klogere på Prostvac-data (ikke monobehandling, men måske i kombination), kan flere amerikanske vaccineordrer i det mindste være med til at stabilisere aktien.

Det sker ellers i dag

  • Kl. 08.00: Der kommer tal på forbrugertilliden i november fra Danmarks Statistik.
  • Kl. 11.30: Årets leder kåres på ledelsens dag. Tidligere år er prisen gået til b.la. Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, koncernchef i A.P. Møller - Mærsk Nils Smedegaard Andersen og lakridsinnovatør Johan Bülow.
  • Kl. 17.00: Bryggeriet Royal Unibrew kommer med regnskab for månederne juli, august og september.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger igen med stigninger onsdag, men takten er aftaget en anelse i forhold til tirsdagens jubelmarked.

  • Nikkei 225: +0,6 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: +0,9 pct.
  • China Shanghai Composite: +0,6 pct.
  • Indiens BSE Sensex: +0,1 pct.