Løkke vil se på skærpede regler: Hvidvask er noget svineri

Hvidvaskning-skandalen giver anledning til at se på at skærpe lovgivningen, mener statsministeren.

Arkivfoto: Hvidvaskning-skandalen giver anledning til at se på at skærpe lovgivningen, mener statsministeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen vil se på, om der skal strammere regler eller måske flere midler til myndighederne til for at komme hvidvaskning af sorte penge til livs.

Det fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til TV2 efter Venstres gruppemøde på Christiansborg.

»Det gør mig trist og ærgerlig. Lad mig sige det på dansk det er noget svineri«, siger Løkke.

»Det ser ud til, at der er hvidvasket penge fra lande, der ikke udgør almindeligt store samhandelspartnere for Danmark, og derfor burde alarmklokkerne have ringet.«

Fra 2011 til 2014 sendte Nordea og Danske Bank godt syv milliarder kroner fra Moldova og Letland til skattely i Seychellerne og Panama, skriver Berlingske.

»Det må selvfølgelig også give anledning til at se på, hvad vi yderligere kan gøre for at komme hvidvask til livs«, siger Løkke.

Han henviser til, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) allerede har taget hul på arbejdet - og at ministeren mødes med Folketingets partier i næste uge.

»Signalet her fra Christiansborg skal være, at bankerne og deres ledelser har et ansvar. Vi gør meget for at komme hvidvasken til livs«, siger Løkke.