Løftet pegefinger over for Mærsk-borerig

De norske myndigheder forlanger ændringer på Maersk Inspirer, der er bygget til at bore under yderst vanskelige forhold.

Maersk Drilling, der bryster sig af at være en af verdens sikreste borerigoperatører, har modtaget et påbud fra de norske sikkerhedsmyndigheder omkring mangler i sit risikostyrings- og nødberedskab på riggen Maersk Inspirer. Det skriver Upstream Online.

Det er resultatet af en undersøgelse tidligere i år, hvor det norske sikkerhedsmyndigheder PSA satte spot på den danske operatør.

Maersk bekræfte at have modtaget rapporten baseret på en standardinspektion udført i marts.

- Rapporten indeholder ikke påbud, der påvirker vores operation, men vi har fået påpeget nogle afvigelser i forhold til "best practice" blandt andet i dokumentationen af vores systemer. Det handler for eksempel om en detaljeret liste over, hvem der skal på hvilke kurser. Det har vi nu fået frem til 1. august til at få på plads, siger Michael Harboe-Jørgensen, der er chef for strategi og kommunikation hos Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Maersk Inspirer er en af Maersk Drillings flagskibe inden for "ultra harsh environment"-rigge, som Maersk fik leveret i 2004. Riggen kan stå på op til 150 meter vand og bore ned til 9.000 meter.

Maersk Inspirer er under kontrakt med ConocoPhillips til og med 2016.