LM Glasfiber fyrer hver femte

Finanskrisen kradser nu for alvor i vindmølleindustrien. Højst overraskende fyrer vindmøllevingeproducenten LM Glasfiber nu hver femte medarbejder i Danmark.

Læs mere
Fold sammen
Ledelsen i den danske vindmøllevingeproducent LM Glasfiber svinger nu sparekniven. Med et overraskende blodigt hug skærer ledelsen hver fjerde stilling i Danmark væk.

»Det er altid svært, når man skal sige farvel til dygtige og engagerede medarbejdere, men som alle andre er vi også påvirket af finanskrisen, der har ført til forsinkelser af en række af vores kunders vindmølleprojekter på grund af manglende finansiering. Forsinkelserne betyder, at der naturligvis også skal bruges færre vinger på kort sigt, og derfor bliver vi som en ansvarlig virksomhed nødt til at tilpasse vores aktiviteter,« siger Richard Andrew Bevan, der er ansvarlig for LM Glasfibers aktiviteter i Nordeuropa.

Han orienterede tirsdag medarbejderne om, at op mod 450 ud af i alt cirka 2.200 ansatte på virksomhedens danske fabrikker og i støttefunktioner kan vente en fyreseddel.

Ledelsen: Midlertidig situation

»Vi betragter den nuværende situation som midlertidig, da de langsigtede udsigter for vindindustrien fortsat er meget positive. Når finanskrisen er løst, og EUs mål for vedvarende energi skal indfries, vil vi igen være klar til at øge vores kapacitet,« tilføjer Richard Andrew Bevan.

LM Glasfiber er ejet af den britiske kapitalfond Doughty Hanson & Co., der i 2001 overtog kontrollen med vindmøllevingeproducenten. I 2005 afblæste den britiske kapitalfond en planlagt børsnotering af LM Glasfiber, men der har løbende været spekulationer om de fremtidige ejerforhold i LM Glasfiber.

Svært at sælge

Samtidig havde LM Glasfiber et regulært katastrofeår i 2007 med et underskud af driften på 292 mio. kr. efter store problemer i Spanien, hvilket kan have skærpet Doughty Hansons appetit på et frasalg. Med den seneste udvikling ser et salg af virksomheden dog særdeles svært ud for den britiske kapitalfond.

LM Glasfiber vil nu i samarbejde med medarbejderne og deres repræsentanter udarbejde en plan for det videre forløb i den omfattende fyringsrunde.