Lloyds' trætte topchef vil tilbage på arbejde

Lloyds-boss António Horta-Osório skal gennem-tjekkes af hele bestyrelsen før kan få sit job tilbage.

António Horta-Osório måtte tage orlov i november på grund af udmattelse, nu skal han overbevise bestyrelsen om at give ham jobbet tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lloyds potugisisk-fødte topchef António Horta-Osório skal mere eller mindre gen-ansøge om sit job som chef for Lloyds.

Han måtte i novemberkaste håndklædet i ringen på grund af udmattelse forlade jobbet for at hvile ud.
Nu vil han imidlertid gerne vende tilbage til den britiske storbank.

Men det er ikke så ligetil.Bankens bestyrelsesformand Sir Win Biscoff vil ikke overse noget i forbindelse med António Horta-Osórios tilbagevenden, så han skal ikke alene til samtale hos samtlige bestyrelsesmedlemmer, men også undersøges af en uafhængig medicinsk rådgiver, som har adgang til hans personlige læger. det skriver The Guardian.

Bestyrelsen vil være helt sikker på, at António Horta-Osórios ikke igen vil blive ramt af stress, udmattelse og træthed.Udover lægeundersøgelserne betyder det i praksis, at bestyrelsen skal være overbevist om, at han er blevet bedre til at uddelere arbejdet - at udstikke kursen for banken, men holde sig fra kontrollen med hver eneste beslutning, skriver BBC News.

Beslutter bestyrelsen, at topchefen ikke er i en tilstand, hvor han kan vende tilbage til sit job, kan de bede den vikarierende bankdirektør David Roberts at sætte sig midlertidig i chefstolen.I så fald skal de beslutte, om António Horta-Osórios skal have en økonomisk kompensation for ikke at få sit job tilbage.