Lloyds risikerer bøde på 300 mio. pund for Libor-sag

Den britiske storbank Lloyds Banking Group ser ud til at blive den seneste bank, der bliver straffet af de britiske og amerikanske finansielle myndigheder.

Foto: CARL COURT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Angiveligt er banken på nippet til at blive idømt at betale mellem 200 og 300 mio. pund for sin involvering i skandalen om manipulation med Libor-renten, den interne britiske bankrente.

Det skriver The Guardian.

Banken, der blandt andet ejes af den britiske stat efter den måtte reddes i kølvandet på finanskrisen, ventes at betale bøden til finansmyndigheder både i London samt i USA, da begge har været involveret i efterforskningen af manipulationen med Libor-renten.

Bødestraffen for Lloyds kommer mere end to år efter, at den samme sag fik myndigheder på begge sider af Atlanten til at idømme Barclays en bøde på 290 mio. pund - hver. Siden da er der blevet uddelt bøder i sagen til både den schweiziske bank UBS, Royal Bank of Scotland, hollandske Rabobank og to andre finansielle institutioner, Icap og RP Martin.

Lloyds har ikke ønsket at kommentere på bøde-rygterne, men ventes at annoncere resultatet, når banken præsenterer sit halvårsregnskab fredag.

/ritzau/FINANS