Lloyds indgår forlig på 370 mio. dollar om Libor-skandalen

Den britiske storbank Lloyds Banking Group er nået til enighed med de britiske og amerikanske myndigheder om at skulle betale en bøde på 370 mio. dollar for sin involvering i skandalen om manipulation med Libor-renten, den interne britiske bankrente.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det skriver Bloomberg News.

I sidste uge skrev The Guardian, at den britiske bank var på tæt på at indgå et forlig med myndighederne om at betale en bøde på 200-300 mio. pund. Bøden på 370 mio. dollar svarer til knap 218 mio. pund. Derudover betaler Lloyds 7,8 mio. pund til den britiske centralbank.

Chefen for Bank of England, Mark Carney, skrev i et brev til Lloyds bestyrelsesformand, Lord Blackwell, dateret den 15. juli, at bankens ageren i sagen har været kritisabel, og at det sidste kapitel i sagen endnu ikke er skrevet.

- Manipulation som dette er forkasteligt og tydeligvis ulovligt og vil muligvis føre til retsforfølgelse mod enkelte personer. Set i lyset af sagens alvor vil Bank of Englands PRA (der har til formål at sikre stabilitet i den finansielle sektor i Storbritannien red.) overveje yderligere skridt mod firmaer og de personer, der er involveret i firmaerne, lyder det i brevet fra Mark Carney, ifølge Financial Times.

Lloyds bøde er dog en smule mindre end bøde, Barclays blev tildelt i 2012 for sin rolle i samme sag. Barclays bøde var på 290 mio. pund. Schweiz' største bank, UBS, har den kedelige rekord, idet banken i 2012 blev tildelt en bøde på 1,5 mia. dollar, svarende til 0,88 mia. pund.