Ljungman snart til Danmark

Michael Ljungman, der er en central figur i Stein Bagger-sagen, har fået en klage afvist ved de svenske domstole, og skal dermed udleveres til Danmark

Foto: Hans Sandberg.
Læs mere
Fold sammen
Så gik den ikke længere for Michael Ljungman. Efter længere tids tovtrækkeri i de svenske retssale er det nu slået fast, at den kontroversielle forretningsmand skal udleveres til retsforfølgelse i Danmark.

Den svenske Højesteret modtog i går Ljungmans sidste forsøg på at undgå udlevering i form af en klage over den svenske Landsrets håndtering af sagen. Men det tog altså ikke lang tid før Højesteret underkendte Ljungmans klage, og sagen er dermed afsluttet.

Ljungmann kommer dog ikke til at savne synet af en retssal indefra alt for længe, idet han ved Retten i Lyngby er sigtet for bedrageri for 266 millioner kroner i forbindelse med Stein Bagger-sagen.

Ljungmann blev varetægtsfængslet in absentia ved Retten i Lyngby den 31. marts i år, og siden han ved den svenske byret den 25. maj blev dømt til udlevering til Danmark, har han altså kæmpet med næb og kløer for at få dommen omstødt. Det forventes at Michael Ljungman udleveres til Danmark inden for 10 dage.