Ljungman frustreret over retssag

Fredag falder dommen over Ljungman. Men allerede nu brokker svenskeren sig over, at en central rapport ikke blev fremlagt i retten.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et dokument, som Mikael Ljungman udarbejdede til kurator i IT Factory til brug for opklaringsarbejdet, og som indtil nu har været ukendt, er ikke blevet fremlagt i retten til Mikael Ljungmans store frustration. Det skriver Dagbladet Børsen mandag.

Men af uvisse årsager er rapporten ikke blevet fremlagt i løbet af retssagen mod Mikael Ljungman.
I retten påstod Ljungman ellers, at han i rapporten til det danske konkursbo havde redegjort i detaljer for, hvilken forretningsmodel hans firma havde med IT Factory. Herunder også, at deres samhandel var afgørende for, at IT Factory kunne få lov til at købe software fra IBM til en fordelagtig pris.

»Vi tog kontakt til kurator, fordi vi mente, vi havde noget at bidrage med i efterforskningen af relationen mellem vores selskaber og IT Factory. I memoet fremgår det med al tydelighed, hvordan vi kunne tjene penge på licenshandelen,« sagde Mikael Ljungman.

Hverken Ljungman selv eller hans forsvarer Ebbe Mogensen har dog kunnet vise rapporten frem.

Se Bagger-sagens hovedpersoner.

Fredag falder dommen over Mikael Ljungman. Anklager Per Justesen har krævet mindst syv års fængsel for Ljungmans rolle i Stein Baggers svindelnummer, mens forsvarer Ebbe Mogensen har krævet en total frifindelse.