Ljungman er klar til anden runde

Anden runde af sagen mod Stein Baggers svenske makker, Mikael Ljungman, er parat. Han fik seks års fængsel i byretten.

Sagen mod Mikael Ljungman - Baggers svenske makker - resulterede i seks års fængsel til svenskeren. Han har dog valgt at anke afgørelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et kapital er parat til at blive skrevet i milliard-svindelsagen i IT Factory. Stein Baggers svenske makker, Mikael Ljungman, er at finde i Østre Landsret i oktober, hvor ankesagen mod han begynder.

Det var Ljungman selv, der ankede Retten i Lyngbys dom til landsretten. I Lyngby fik svenskeren seks års fængsel for sin medvirken i svindelkomplekset.

Men selv om han var i chok efter dommen, der blev afsagt i marts i år, var han parat til at forsvare sig:

- Det bliver let for mig at angribe dommen i landsretten, da den er bygget på en løgn. Men jeg er i chok - og jeg er ked af det på både min kones og mine børns vegne, sagde Ljungman kort efter dommen.

Det specielle ved denne sag er, at der ikke er en rygende pistol eller noget fældende bevis som fingeraftryk, dna eller belastende dokumenter, som beviser, at Ljungman er skyldig i de ni forhold, han blev dømt for.

Men Retten i Lyngby fandt, at Ljungmans firma Xiop slet ikke var i den kaliber, der skulle til for at indgå de store millionkontrakter om IBM-licenser med Bagger.

Samtidig mente domsmandsretten, at det var besynderligt, at Stein Bagger fik store kontantbeløb, ure og smykker for millioner af kroner af Ljungman.

Dommer Karen Hald sagde i forbindelse med domsafsigelsen, at det måtte lægges til grund, at Ljungman indgik i et særdeles usædvanligt samarbejde med Stein Bagger. Mikael Ljungman har dog hele tiden bedyret sin uskyld.

Sagen starter den 26. oktober, og der er samlet afsat syv dage til ankesagen.

/ritzau/