Livstruet Amagerbanken styrtdykker på børsen

Banken får som forventet et kæmpe hak i tuden ved fondsbørsens åbning, da aktien falder med 20 pct. Usikkerhed om redning af banken, vil trække grimme spor den kommende tid.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbankens aktier styrtbløder efter meddelelsen om, at banken skal have ny kapital, for at staten vil gå ind og garantere bankens overlevelse.

Investorerne på fondsbørsen reagerede umiddelbart med at handle Amagerbank-aktien ned med 20 pct. og usikkerheden omkring bankens fremtid, vil trække grimme spor for bankaktien den komme tid.

Amagerbanken kunne mandag aften berette om, at Finansiel Stabilitet kræver, at banken skal skaffe 750 mio. kr., inden den kan få en individuel statsgaranti på 13,5 mia. kr.

Læs også: Statsgarantier skal redde Amagerbanken fra kaos

Derudover meddelte Amagerbanken i samme skrivelse, at et antal kunder i banken har været meget dårligt kørende med en række valutahandler.

- Visse af Amagerbankens kunder har konstateret store værditab som følge af meget kraftige udsving i visse valutaer i 2. kvartal. Nedskrivninger vil som følge af valutakursudviklingen i 2. kvartal på disse kunders engagementer blive forøget for 2. kvartal med et beløb i niveauet 300 mio. kr. Disse kunders valutapositioner er lukket, skriver banken i meddelelsen.