Liverpool koster det halve af Manchester

Selvom alle tre klubber topper Premier League, er prisen for en plads på brystet af Liverpools fodboldspillere væsentligt billigere en den samme placering på stjernerne fra Manchester United og Chelsea.

Foto: AFP.
Læs mere
Fold sammen
Det viser en opgørelse over fodboldsponsorater, som Jyllands-Posten har foretaget. Heraf fremgår det, at den årlige pris på hovedsponsoratet for Manchester United (114 mio. kr.), Real Madrid (110 mio. kr.), Chelsea (110 mio. kr.) og Bayern München (106 mio. kr.) er højest, mens Carlsberg ”kun” betaler 58 mio. kr. for at pryde Agger, Gerrad og Torres’ spillertrøjer i Liverpool.

Carlsberg kan dog risikere at skulle betale en ekstra bonus, hvis Liverpool slutter sæsonen med så gode resultater, som meget tyder på i øjeblikket.

Kontrakten mellem Liverpool og Carlsberg løber til 2010, men sponsorchef for Carlsberg, Keld Strudahl, vil i løbet af et par måneder indlede forhandlinger om en forlængelse.

”Lige for tiden er vi selvfølgelig specielt meget tilfredse med vores sponsorat. Rent sportsligt er det sjældent gået bedre, og på det kommercielle plan er klubben blevet langt bedre til at komme os i møde. Den del af et sponsorat undervurderes ofte, men for os er den særdeles vigtig,” siger han til Jyllands-Posten.

Manchester United må til gengæld kigge sig om efter en ny sponsor, da den kriseramte forsikringskæmpe AIG har meddelt, at man stopper sit sponsorat i kølvandet på finanskrisen.